Nyomtatás

Rendkívüli taggyűlés - gazdasági titkár választása (február 28.)

Írta: Super User on . Beküldve: Rendezvényeink

A Magyar-Török Baráti Társaság 2017. február 28-án, kedden, 17.15 órakor rendkívüli taggyűlést tart, amelynek napirendjén az új gazdasági titkár megválasztása szerepel. Az egyesület elnöksége javasolja Merészné Horváth Ágota megválasztását az elnökség tagjának, gazdasági titkárnak. A jelölt megfelel a törvényben, illetve az MTBT alapszabályában előírt feltételeknek.

A taggyűlés határozatképes, ha azon a tagok több, mint fele jelen van. Amennyiben a taggyűlés nem lesz határozatképes és a határozatképtelenség miatt megismételt taggyűlésre lesz szükség, úgy a megismételt taggyűlés ugyanezen a helyen, változatlan napirendi pontokkal 2017. február 28-án, kedden, 18.45 órakor kerül megtartásra.

A megismételt taggyűlés a jelenlévők számától függetlenül határozatképes!

17.30 és 18.45 óra között dr. Radnóti Klára történész-muzeológus tart nyilvános előadást "A Kossuth-emigráció emlékházai - Sumen és Kütahya" címmel."

Nyomtatás

Radnóti Klára előadása: "A Kossuth-emigráció emlékházai - Sumen és Kütahya" (február 28., 17:30)

Írta: Super User on . Beküldve: Rendezvényeink

A Magyar-Török Baráti Társaság szívesen lát minden érdeklődőt a 2017. február 28-án, kedden 17:30 órakor kezdődő rendezvényén, amelyen Radnóti Klára, történész-muzeológus, a sumeni és kütahyai kiállítások kurátora tart előadást "A Kossuth-emigráció emlékházai - Sumen és Kütahya" címmel.

Helyszín: Nemzetek Háza, Budapest, VI., Bajza utca 54. magasföldszint 1/1.

A nyilvános előadáson a részvétel díjtalan, előzetes regisztrációra nincs szükség.

Az előadást pontosan kezdjük!

Kérjük, ha tehetik, személyi jövedelemadójuk 1 százalékával támogassák ebben az évben is a Magyar-Török Baráti Társaságot! Adószámunk: 18047723-1-42
Köszönjük!

Nyomtatás

Elhunyt Ertunç Baykal, egyesületünk tiszteletbeli tagja

Írta: Super User on . Beküldve: Hírek

Ertunc Baykal fot

Ertunç Baykal barátunk 1943-ban született. Neve összefonódik Thököly Imre és Zrínyi Ilona emlékének ápolásával Kocaeliben (Izmit) és Karatepén, ahol az egykori "Virágok mezeje" található. Nagy szerepe volt abban, hogy 2005-ben, Thököly Imre egykori sírja helyén, halálának 300. évfordulóján magyar-török összefogással emlékművet avathassunk. 2006-ban alapítója és első elnöke, később pedig tiszteletbeli elnöke volt az izmiti Thököly Imre - Zrínyi Ilona Magyar-Török Baráti Társaságnak. Sokat segített a tartományi és a városi önkormányzat kapcsolatépítésében a magyar partnerekkel. Nagy szerepe volt a kocaeli Thököly Imre Múzeum és a karatepei emlékhely létrehozásában. Önzetlen segítségét élveztük egyesületünk izmiti és karatepei programjainak lebonyolításában. Szívós erőfeszítéseivel támogatta azt a - sajnos, még mindig megvalósításra váró - elképzelést, hogy a karatepei Virágok Mezején létrejöjjön a Makovecz Imre által tervezett emlékhely. 2011-ben a magyar köztársasági elnöktől vehette át Ankarában a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (polgári tagozat) állami kitüntetést a magyar-török kulturális kapcsolatok terén kifejtett tevékenységéért. 2015-ben választottuk a Magyar-Török Baráti Társaság tiszteletbeli tagjává.

További cikkeink...