Nyomtatás

Az MTBT 2015. évi költségvetése

A Magyar-Török Baráti Társaság 2015. évi költségvetése ezen a linken olvasható.

Az alapszabály szerint a költségvetést az egyesület elnöksége fogadja el a taggyűlés által megszavazott éves gazdálkodási irányelvek alapján. Erre 2015. október 20-án került sor, mivel a gazdasági titkár-, illetve a könyvelőváltás, a tagdíjbefizetések és a tagdíjhátralék-rendezés elhúzódása, valamint a törvényszéki bejegyzésekkel kapcsolatos, nem tervezett ügyvédi költségek felmerülése miatt az elnökség korábban nem tudott megalapozott költségvetést készíteni. 

Nagyon fontos, hogy minden egyesületi tagunk november elsejéig fizesse be esetleges tagdíjhátralékát, amely egy-három éves tagdíjnyi összegre rúg. Ez a Társaság fenntartható működésének alapfeltétele. 

Egyelőre bizonytalan, hogy 2016-ban tudjuk-e majd fogadni az SZJA 1 %-os felajánlásokat. Ehhez ez év szeptember 30-ig regisztrálnunk kellett a NAV-nál, ami meg is történt. A 2015. június 30-i taggyűlésünkön elfogadott és az ügyvédünk által a Fővárosi Törvényszékhez július 16-án benyújtott alapszabályunkat azonban a Törvényszék - túlterheltsége miatt - mindmáig nem jegyezte be, ezért a NAV-hoz sem tudtunk bejegyzett alapszabállyal regisztrálni. Ennek következtében nem tudjuk, a NAV milyen döntést hoz decemberben az SZJA 1 % ügyében.