Nyomtatás

Kecskeméti kirándulás (február 6., szombat)

log      Cifrapalota Kecskemt Zsolnay

Február 6., szombatra kecskeméti kirándulást szerveztünk az MTBT tagjai és hozzátartozóik, továbbá nem egyesületi tag érdeklődők számára abból a célból, hogy megtekintsük a februárban még nyitva tartó A beszélő köntös nyomában c. kiállítást a Cifrapalotában, a Városházát, valamint a Bozsó Gyűjteményt.

Részvételi díj nincs.

Indulás Budapest Nyugati pályaudvarról február 6-án, szombaton 08:53-kor a 722. sz. Torontál Intercityvel. A vonatjegyet, pót- és helyjegyet oda-vissza mindenki maga vegye meg, vagy a vonat elejétől számított első 2. o. kocsiba (helyjegy nem kell) vagy a vonat végén a helyjegyes kocsiba.

 

Érkezés Kecskemétre 10.10 órakor. A pályaudvarról a Cifrapalotába megyünk. Itt csatlakozzon hozzánk, aki nem a Budapestről induló vonattal érkezik Kecskemétre,. 

 

A Cifrapalotában megtekintjük a Kecskeméti Katonai József Múzeum A beszélő köntös nyomában c. kiállítását dr. Kriston Vízi József főmuzeológus, egyesületünk tagja és Hajagos Csaba történész-muzeológus társkurátor szakmai kalauzolásával, valamint az avarság kincseit közreadó állandó kiállítást ("Nagyurak és vezérek -  Híres avar leletek a Kiskunságból") dr. Wicker Erika régész vezetésével (ez utóbbi visszaigazolás alatt).

 

Innen átsétálunk a Városházára, amelynek megtekintésében Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke, Kecskemét város díszpolgára lesz segítségünkre.

 

Az ezt követő közös ebéd helyszíne a  Hotel Három Gúnár www.hotelharomgunar.hu, Kecskemét, Batthyány u. 1-7., ahol - bár szombati nap lesz -, biztosítják számunkra az ún. "business menüt", amely 1.800 Ft/fő (leves, főétel, desszert és egy ital vagy kávé). A la carte étkezés is lehetséges. A fogyasztását mindenki maga fizeti.

 

Kb. 14.30 órakor tekintjük meg a Bozsó Gyűjteményt.ahol találkozunk Loránd Klára főmuzeológussal, múzeumvezetővel és ifj. Bozsó János úrral. 

 

Visszaindulás Kecskemétről 16:48-kor a 713. sz. Feszty IC-vel. Érkezés a Nyugatiba 18.07-kor.

 

Kérjük jelezni a részvételi szándékot február 4-én, csütörtökön 17.00 óráig az egyesület e-mail címén, hogy a programokra a helyfoglalást el tudjuk végezni. A részvétel feltétele az előzetes regisztráció!

 

A Magyar-Török Baráti Társaság 2016. évi programjait ezen a linken töltheti le.