Nyomtatás

Találkozó İlber Ortaylı török történésszel (október 8.)

379 borito

Októberi programunkra - a korábban tervezettől eltérően - október 8-án, kedden 17:30 órától kerül sor a Yunus Emre Török Kulturális Intézetben (az az Intézet rendezvénye!).

Cím: Budapest, VI. kerület, Andrássy u. 62. 2. emelet

17:30-kor részt veszünk K. Pintér Tamás építész és grafikus "Törökországi rajzok" című kiállításának megnyitóján

majd

18:00 órakor Hóvári János turkológus, egyesületünk tagja beszélgetésén İlber Ortaylı török történész professzorral "Isztambuli történetek" című könyvéről (török-magyar nyelvű tolmácsolás biztosított).

A könyv tartalomjegyzékét a csatolt fájlban megtalálja.

A beszélgetést követően İlber Ortaylı dedikálja a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható kötetet.

A részvétel díjtalan.

A könyvről:

Hazájában az egyik legünnepeltebb szerzőnek számító İlber Ortaylı török történész sziporkázó színekkel kelti életre a közelmúlt és az oszmán kori Isztambul mindennapjait, ünnepeit és küzdelmeit, bepillantást nyújtva az 1700 éves metropolisz izgalmas kultúrájának különböző fejezeteibe. Ortaylı Isztambul-könyve rendhagyó várostörténeti kalauz is egyben, olvasóját szinte kézenfogva vezeti végig a hosszú, kanyargós isztambuli utcák leporolt történelmén, a város elfeledett zugaiban rejtőző, évszázadok viharait kiállt káprázatos paloták, omladozó faházak, templomok és mecsetek, nyüzsgő piacok és bazárok, kávézók és könyvtárak kavargóan sokszínű világán és titkain. Hatalmas ismeretanyagát lebilincselő könnyedséggel kezelve szellemes, olvasmányos stílusban adja közre művelődéstörténeti, közéleti tűnődéseit az ezerarcú Isztambul teljesen soha meg nem fejthető misztériumáról. A Törökországban számos kiadást megért könyv az idei könyvfesztivál alkalmából jelent meg először magyarul a Napkút Kiadó gondozásában.

A könyvet kikölcsönözheti az MTBT könyvtárából is vagy megrendelheti a www.napkut.hu oldalon ill. a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.