Nyomtatás

Az MTBT 2015. évi rendes taggyűlése (január 27.)

A Magyar-Török Baráti Társaság 2015. évi rendes taggyűlésére  2015. január 27-én, kedden 17.30 órakor, határozatképtelenség esetén pedig aznap 18.00 órakor kerül sor. A taggyűlés helyszíne az MTBT székhelye: Budapest, VI. ker., Bajza utca 54. magasföldszint 1/1.

 

 A taggyűlés javasolt napirendje:

 

1. Az elnökség beszámolója az MTBT 2014.évi tevékenységéről és gazdálkodásáról,  javaslata a 2015. évi gazdálkodás elveire. Az ellenőrző bizottság beszámolója  a költségvetési és pénzgazdálkodással kapcsolatos ellenőrzési feladatainak ellátásáról a 2014. évben. Hozzászólások, majd szavazás az elnökség és az ellenőrző bizottság beszámolóiról, valamint a 2015. évi gazdálkodás elveiről.

 

2. Az elnökség javaslata a 2015. évi tagdíj összegének megállapítására. Hozzászólások, majd határozathozatal.

 

3. Az elnökség javaslata az egyesület alapszabályának módosítására. Hozzászólások, majd határozathozatal. (Megjegyzés: A tervezett alapszabály-módosítások célja: kötelező jogszabály-adaptáció, felkészülés SZJA 1 % felajánlások fogadására és az egyesület közhasznú jogállásának megszerzésére).

 

4. Az elnökség javaslata tiszteletbeli tagok felkérésére. Hozzászólások, majd határozathozatal. (Megjegyzés: Alapszabályunk szerint tiszteletbeli tagság elfogadására az a magyar vagy külföldi állampolgárságú személy kérhető fel, aki több éven át végzett kiemelkedő munkát a magyar-török kapcsolatok ápolása érdekében.)

 

5. Egyéb

 

Kérjük az MTBT tagjait, hogy  az egyesület taggyűlésén szíveskedjenek részt venni. Örömmel fogadjuk előzetesen is észrevételeiket, javaslataikat a napirenden szereplő témákban, e-mailben vagy személyesen.

 

Kérjük azokat az egyesületi tagokat, akiknek 2013. és/vagy 2014. évi tagdíjhátraléka van, legyenek szívesek azt a taggyűlésig hátralévő három hétben banki átutalással vagy az elnökség valamely tagjának történő készpénzes fizetéssel rendezni annak érdekében, hogy a taggyűlésnek pontos képet adhassunk az alapszabályban előírt tagsági kötelezettségek teljesüléséről.

 

Budapest, 2015. január 5.

 

Az MTBT elnöksége